Gå til indhold

Sådan får du adgang til en Microsoft 365 Gruppe i et andet selskab, du er inviteret til

Sådan accepterer du en invitation til at deltage i en Microsoft 365 Gruppe hos et andet selskab

Denne vejledning beskriver, hvordan du skal forholde dig som førstegangsmodtager af en invitation til at deltage i en Microsoft 365 Gruppe (fx et team i Microsoft Teams eller et site i SharePoint) i et andet selskabs Microsoft 365-univers (deres såkaldte ’tenant’) – afhængigt af, om du:

  1. ikke har en Microsoft-konto tilknyttet den e-mail, der er inviteret,
  2. har en privat Microsoft-konto på den inviterede e-mailadresse og/eller
  3. har en Microsoft arbejds- og skolekonto fra dit selskab på den inviterede e-mailadresse.

 

For alle tre scenarier gælder, at du skal logge på med den e-mailadresse, der er blevet inviteret. Og den type konto, du vælger ved første logon, skal altid anvendes ved fremtidige logon.

For alle tre scenarier gælder, at du modtager en invitation via Microsoft til dét team eller dét site, du skal deltage i lig billedet herunder. Det er linket heri, du skal anvende. Vi ser af og til, at invitationen havner i spamfolderen. Så tjek dér, hvis du afventer en invitation, der ikke findes i din indbakke.

Invitation til Microsoft Teams

Eksempel på en invitation til teamet "SA - Demonstration af Teams" i Microsoft Teams.

 

Microsoft ændrer løbende på disse processer. Proces og skærmbilleder stemte ved oprettelse af denne guide. Kontakt venligt SamAquas IT-support på 2303@samaqua.dk, hvis du finder fejl og mangler.

Hvilken type konto er der tilknyttet din e-mailadresse?

Vælg herunder, hvilken situation der passer til dig.
Jeg har ikke en (privat) Microsoft-konto

Hvis den e-mail, du er blevet inviteret på, ikke er tilknyttet en Microsoft-konto, vil Microsoft registrere det, når du har trykket på linket i invitationen og guide dig til at oprette en privat og gratis Microsoft-konto. Følg guiden.

Konfigurer din konto hos Microsoft

Vælg en kode. Udfyld dit navn. Vælg land.

 

Indtast bekræftelseskoden, der er sendt til din e-mailadresse

Indtast den bekræftelseskode, der er blevet sendt til din e-mailadresse.

 

Vil du forblive logget på

På din egen pc kan du trygt sige 'Ja'. På en delt pc anbefaler vi at sige 'Nej'.

 

Gennemse tilladelser

Du skal acceptere vilkårene for at kunne fortsætte.

 

BEMÆRK: Er det et team i Microsoft Teams, du er inviteret til, og skulle du have programmet Teams installeret, vil det blive åbnet. Men det er ikke nødvendigvis sikkert, at du i programmet er logget på med samme konto. Derfor anbefaler vi, at du vender tilbage til din browser, hvor der gerne skulle være en velkomst til Teams, der giver dig mulighed for at vælge at bruge webappen i stedet. Gør det, og Teams åbner i din browser i det team, du er inviteret til.

 

Når du har fundet frem til det team eller site, du er inviteret til, anbefaler vi, at du gennemgår indstillingerne for notifikationer, fx på e-mail, for dét, du finder relevant – og at du vælger at ’følge’ teamet/sitet.

Jeg har en (privat) Microsoft-konto med den inviterede e-mail tilknyttet

BEMÆRK: Hvis Microsoft spørger, hvilken konto, du vil bruge, når du klikker på invitationslinket, betyder det, at din e-mailadresse både er registreret som en (privat) Microsoft-konto og en arbejds- og skolekonto. Du skal i en arbejdskontekst formentlig vælge arbejds- og skolekonto. Læs mere om kontotyperne hos Microsoft: Hvilken konto vil du bruge? (microsoft.com)

Hvilken konto vil du bruge

 

BEMÆRK: Her ser vi nogle gange, at man bliver forvirret. Det sker ofte, hvis man allerede er logget på i sin browser med en anden Microsoft-konto, og derfor bliver afvist med besked om manglende adgang – hvilket jo er korrekt, da det er den forkerte konto, der er logget ind. Derfor kan det være en fordel at bruge browserens InPrivate- eller Inkognito-tilstand, så den ignorerer tidligere logins og giver dig en frisk start:

  • Højreklik fx på Edge-ikonet og vælg ’Nyt InPrivate-vindue’.
  • Åbn linket i invitationen i dette InPrivate-vindue.

 

Hvis den e-mail, du er blevet inviteret på, allerede er tilknyttet en (privat) Microsoft-konto (og ikke samtidig er en konto oprettet og administreret af et selskab; en såkaldt arbejds- og skolekonto), vil du, når du klikker på linket i invitationen, blive bedt om at logge på og acceptere vilkårene:

Du skal acceptere vilkårene for at kunne fortsætte.

 

Du kan også blive mødt af krav om ”Yderligere oplysninger”, hvilket betyder, at selskabet kræver to-faktor-autentifikation for at du kan logge ind, fx med appen ”Microsoft Godkender”. 

Yderligere oplysninger krævet

Læs og følg anvisningerne i skærmbillederne grundigt herefter – Microsoft justerer jævnligt på denne proces, som vi derfor ikke har skærmbilleder af.

 

BEMÆRK: Er det et team i Microsoft Teams, du er inviteret til, og skulle du have programmet Teams installeret, vil det blive åbnet. Men det er ikke nødvendigvis sikkert, at du i programmet er logget på med samme konto. Derfor anbefaler vi, at du vender tilbage til din browser, hvor der gerne skulle være en velkomst til Teams, der giver dig mulighed for at vælge at bruge webappen i stedet. Gør det, og Teams åbner i din browser i det team, du er inviteret til.

Brug webappen

 

Her anbefaler vi, at du gennemgår indstillingerne for notifikationer, fx på e-mail, for dét, du finder relevant.

Jeg har en Microsoft arbejds- og skolekonto med den inviterede e-mail tilknyttet

Hvis dit selskab allerede anvender Microsoft 365, har du allerede en såkaldt arbejds- og skolekonto. Det er sædvanligvis din arbejds-e-mailadresse og den kode, du bruger til at låse pc’en op med.

Når du klikker på invitationen, bør du automatisk komme til det rette sted.

I programmet Teams kan du være nødsaget til at skulle ændre såkaldt ”tenant”. Det gør du ved at klikke på dit selskabs navn oppe til højre ved siden af dit profilbillede – og så vælge det selskabsnavn, der har inviteret dig:

Vælg tenant i Teams

 

Du kan også blive mødt af krav om ”Yderligere oplysninger”, hvilket betyder, at selskabet kræver to-faktor-autentifikation for at du kan logge ind, fx med appen ”Microsoft Godkender”. Læs og følg anvisningerne i skærmbillederne grundigt herefter – Microsoft justerer jævnligt på denne proces, som vi derfor ikke har skærmbilleder af.

Yderligere oplysninger krævet

Jeg kan ikke få det til at fungere – hvor får jeg mere hjælp?

Hvis du har en arbejds- og skolekonto fra dit eget selskab, og får en fejl lig den herunder, skal du selv henvende dig til dit selskabs IT-afdeling, der skal hjælpe dig videre:

Dit logon blev blokeret

 

De kan bl.a. trække på disse artikler:

 

Hvis du har haft fat i dit eget selskabs IT-afdeling og stadig ikke kan komme ind, så kontakt SamAquas IT-support på 2303@samaqua.dk og beskriv så udførligt som muligt, hvad du ikke kan få adgang til, hvem der har inviteret dig og hvad du har forsøgt.